Nettisivukone: Sivujen poistaminenSuunnittelun aloittaminen alusta ja sivujen poisto

Mikäli jostain syystä haluat poistaa Nettisivukoneella tekemäsi sivut ja aloittaa suunnittelun alusta, onnistuu tämä muokkausvalikon 'Aloita alusta' -valikosta.

  • 'Poista nykyinen sivuversio työpöydältä ja aloita suunnittelu alusta' -vaihtoehto tyhjentää työpöydän, mutta jättää levytilaan tallentamasi työversiot. Tämä on suositeltavin tapa sivuston poistamiseksi, koska tällöin voit tarvittaessa palata vielä vanhaan työversioon. Pääset kuitenkin aloittamaan suunnittelun alusta asti ns. 'puhtaalta pöydältä'.

  • 'Poista nykyinen sivuversio sekä tuhoa kaikki työversiot' -valinta tekee saman kuin edellinen, mutta tuhoaa myös kaikki tallentamasi työversiot levytilastasi. Tämä vaihtoehto tulee valita vain silloin kun Nettisivukone-palvelu halutaan irtisanoa, jolloin voimme kytkeä palvelun webhotellista pois päältä.

Huom!Suosittelemme aina kaiken varalta, että tallennat työversion tallennuspaikkaan ja myös omalle koneellesi, jotta voit tarvittaessa myöhemmin palata siihen.

Julkaistujen kotisivujen säilyttäminen tai poistaminen

Edellä kuvatut toimet eivät poista kotisivutilaasi (httpdocs-hakemistoon) julkaisun yhteydessä tallennettuja HTML-sivuja, vaan ne jäävät sellaisenaan voimaan. Halutessasi voit säilyttää julkaistut sivut määräämättömän ajan, vaikka irtisanoisit Nettisivukone-palvelun, mutta irtisanomisen jälkeen sivujen päivittäminen ei enää onnistu.

Vaihtoehtoisesti, mikäli et halua enää pitää sivuja, ne tulee poistaa manuaalisesti esim. FTP-ohjelmalla. Sivut on tallennettu httpdocs-kotihakemistoosi ja ne koostuvat index.php -nimisestä tiedostosta sekä sivujen nimien mukaan nimetyistä hakemistoista, joiden sisällä on kussakin sijainnissa index.html -sivu. Lisäksi tulee poistaa seuraavat Nettisivukoneen julkaisun yhteydessä luomat hakemistot: attachments, components, css, data, fb, images, includes, js sekä modules.

Takaisin Lue lisää