Sivuston työversion tallentaminen ja lataaminen

Rakentaessasi kotisivujasi Nettisivukoneella, työversio editoimistasi sivuista voi säilyä työpöydällä vaikka sulkisit selaimen. Editointitilaa ei kuitenkaan tallenneta tai varmuuskopioda varmuudella mihinkään, joten sinun tulee itse tallentaa editoimasi työversio joko levytilaasi tai omalle koneellesi (tai molempiin) aivan samaan tapaan kuin tallentaisit kuvankäsittelyohjelmalla muokkaamasi tiedoston editoitavassa muodossa (esim. Photoshop).

Huom!Erotuksena tähän sivuston julkaiseminen 'Julkaisu' -painikkeella ei tallenna sivustosi työversiota, vaan ainoastaan luo kotisivutilaasi HTML-muotoiset sivut työversiosta. Näitä sivuja ei kuitenkaan voida suoraan editoida Nettisivukoneella, vaan muokkaaminen edellyttää aina, että tallessa on työversio sivuista. Ole siis ehdottoman huolellinen ja tallenna aina itsellesi vähintään yksi työversio editoimista sivuistasi!

Työversion tallentaminen tapahtuu painamalla Nettisivukoneen muokkausikkunassa 'Tallenna' -painikkeen viereistä alanuolta (kuvassa alhaalla vasemmalla) ja tallennusvalikko avautuu, jossa on mahdollisuus tallentaa kuuteen eri tallennuspaikkaan. Syötä haluamaasi tallennuspaikkaan työversiosi nimi (esim. kuvassa 'Kirsin kotisivut') ja paina valikon alaosasta 'Tallenna'.

Nettisivukone: Työversion tallentaminen

Mikäli painat suoraan muokkausikkunan 'Tallenna'-painiketta (kuten yläpuolisessa kuvassa oikealla), tallentuu työversio pikatallennuspaikkaan alimmaksi.

Huom!Vinkki: Pikatallennuspaikkaa (painamalla suoraan 'Tallenna') kannattaa käyttää säännöllisesti editoitaessa sivuja, jolloin ennen suurempia muutoksia saat mahdollisuuden palauttaa tekemäsi virheelliset muutokset. Kuitenkin, kun editointi on tehty, työversio kannattaa tallentaa (painamalla 'Tallenna' -painikkeen viereistä nuolta) yhteen kuudesta tallennuspaikasta (näkyvät valikossa nimellä '[Tyhjä paikka]') 

Työversion siirtäminen omalle koneelle - ja palauttaminen sieltä takaisin

Tallentamasi työversiot tallennetaan webhotellisi levytilaan sijaintiin /httpdocs/data, jolloin ne ovat normaalin Nettihotellin varmuuskopioinnin piirissä. Kuitenkin, koska kotisvujen suunnitteluun käytetty työmäärä on suuri, suosittelemme myös, että otat työversion talteen kaiken varalta myös omalle koneellesi:

  • Painikkeella Tallenna työversio omalle koneelle voit siirtää tallennetun työversion omalle koneellesi (.ssb-muodossa)
  • Painikkeella  voit siirtää työversion omalta koneeltasi takaisin valitsemaasi Nettisivukoneen tallennuspaikkaan
  • Painikkeella  voit tarvittaessa tuhota tallennuspaikassa olevan työversion

Työversio on .ssb -päätteinen tiedosto, eikä sitä voida editoida muilla ohjelmilla kuin Nettisivukoneella.

Huom!Huomaathan kuitenkin, että mikäli olet toteuttanut kuvagallerian Nettisivukoneella, eivät galleriaan ladatut kuvat automaattisesti sisälly .ssb-päätteiseen työversiotiedostoon. Sinun täytyy erikseen ladata FTP-ohjelmalla myös hakemiston /httpdocs/data/imagegallery sisältö talteen omalle koneellesi.

Nettisivukone: Työversion lataaminenTyöversion lataaminen takaisin editointitilaan työpöydälle

Työversion lataaminen takaisin editointitilaan tapahtuu vastaavalla tavalla muokkausikkunassa painamalla 'Lataa' -painikkeen viereistä alanuolta jolloin latausvalikko avautuu. Valitsemalla haluamasi työversiotiedoston ja painamalla 'Lataa' se ladataan työpöydälle editoitavaksi.

Voit myös painaa suoraan 'Lataa' -painiketta, jolloin työpöydälle ladataan sen hetkinen pikatallennuspaikkaan (alimpana) tallennettu työversio.

Huomaathan, että kaikki työpöydälle tekemäsi muutokset menetetään ladattaessa työversio tallennuspaikasta.

Huom!Ole aina ehdottoman huolellinen ladatessasi työversiota. Varmistu ensin, ettet ole tehnyt editointitilassa mitään sellaisia muutoksia edellisen työversion tallentamisen jälkeen, joita et voi menettää. Suosittelemme aina, että tallennat aina ensin tämänhetkisen editointitilan talteen erilliseksi työversioksi ja lataat haluamasi työversion vasta tämän jälkeen, jolloin voit aina palata aikaisempaan tilaan.

Takaisin Lue lisää